De AOV: zekerheid bij arbeidsongeschiktheid

Je moet er niet aan denken, maar het kan je als ondernemer zomaar gebeuren: arbeidsongeschikt raken door ziekte of een ongeval. Wat dan? Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) op maat ben je verzekerd van inkomen. Nu regelen betekent straks rustig slapen!

Als je als zelfstandige ziek wordt en niet kan werken, mis je inkomen. Als dat niet te lang duurt, kun je het financieel vaak wel overbruggen. Maar wat als je langer uit de running bent, bijvoorbeeld door een operatie of burn-out? Of als je helemaal niet meer kunt werken? “Dan heb je een serieus probleem”, zegt Ivo Lubberding, financieel adviseur bij Univé. “Geen inkomen betekent dat je je huur of hypotheek niet meer kunt betalen. Met alle gevolgen van dien voor jezelf en je gezin.”

Geen slapeloze nachten

Dat is een situatie waar je liever niet aan denkt. Veel ondernemers sluiten daarom een AOV af, die ze bij arbeidsongeschiktheid verzekert van een uitkering. Maar is zo’n verzekering niet duur? Ivo: “Dat bepaal je deels zelf. Je leeftijd, beroep, het verzekerde bedrag en je eigenrisicoperiode bepalen de hoogte van de premie. De meeste klanten vinden het premiebedrag best meevallen. Als adviseur luisteren we goed naar de wensen van de klant en geven we inzicht en advies. Een oriëntatiegesprek is geheel vrijblijvend. Gewoon even doen dus, dat scheelt je slapeloze nachten.”