Gratis brandpreventieadvies!

Rob van Ingen, klant bij Univé, was zich bewust van de gevaren van brand en heeft onlangs een nieuwe vleeskuikenstal gebouwd met onbrandbaar isolatiemateriaal. Rob: “Naast brandveiligheid was het voor mij ook bedrijfseconomisch aantrekkelijk. Ik heb een biologisch vleeskuikenbedrijf, dan werk je met een lage bezetting per vierkante meter en heb je minder luchtinhoud in de stal nodig. Zodoende kon ik een lage, bouwvergunningsvrije stal bouwen. De combinatie van onbrandbare steenwol isolatie met golfplaten was voor mij goedkoper dan sandwichplaten. Daar had ik met de adviseur van Univé al eens over gesproken.”

Risico’s beperken

Bas Luitjes is risicodeskundige bij Univé en blij met de aanpak van Rob. “Rob bouwde een nieuwe vleeskuikenstal die helemaal vrijstaat en op afstand van andere gebouwen. Motorvoertuigen plaatst hij niet in de stal, maar in een vrijstaande werktuigenberging, ver weg van de stal. Hierdoor kan brand moeilijker overslaan naar aangrenzende gebouwen. Door het gebruik van onbrandbaar isolatiemateriaal wordt eventuele brandschade aan de stal eveneens beperkt. Ook over de PV-installatie is goed nagedacht. Hier is de omvormer bijvoorbeeld aan de buitenmuur geplaatst en loopt de bekabeling buitenom.”

Gratis advies van Univé

Wist u dat Univé bij de aanleg van een PV-installatie ook kosteloos advies geeft? We komen regelmatig installatiefouten bij zonnepanelen tegen en het herstellen van deze fouten is erg kostbaar. Het is daarom slim om Univé, ook hierbij, vroegtijdig in te schakelen.

Brandveilige gebouwen leveren veel op

We zijn er om u te helpen, want samen kunnen we veel leed voorkomen. Een goed (ver)bouwplan houdt rekening met brandpreventie. Zo…
… is er minder kans op schade aan andere gebouwen
… kunt u snel weer starten met de bedrijfsvoering
… is uw bedrijf beter verzekerbaar.

Goed om te weten: als u onbrandbaar isolatiemateriaal gebruikt, betaalt u bij Univé een lagere premie voor uw brandverzekering.

Kortom:

  • Vraag al voor het offertestadium advies bij Univé (kosteloos).
  • Gebruik onbrandbare bouwmaterialen, zoals glas- of steenwol.
  • Zorg voor voldoende ruimte tussen de gebouwen en voorkom aaneengesloten bebouwing.
  • Plaats geen werkplaats in een gebouw waarin ook dieren worden gehuisvest.
  • Zet motorvoertuigen nooit in de stal, maar in een vrijstaande werktuigenberging. Tip! Gebruik een massaslot: hiermee voorkomt u schade aan uw voertuig en de omgeving daarvan.

Advies van een risicodeskundige?

Neem vrijblijvend contact met ons op via dichtbij.agrarisch@unive.nl of bel: 088-1815000.