Sneeuwpret of ijzelellende?

Bij winterse neerslag, of juist een laaghangend zonnetje, is er vaak slecht zicht.  Een ongeluk zit dan in een klein hoekje. Wist u dat alle ongevallen tijdens werkzaamheden voor uw bedrijf arbeidsongevallen zijn? Dus ook ongevallen die niet plaatsvinden op uw werkplaats of terrein. Het is goed om u daarvan bewust te zijn.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid?

Aansprakelijkheid wordt in de praktijk vaak onderschat. Materiële schade door gladheid is vaak nog te overzien, in veel gevallen is dat ook gewoon verzekerd. Dat geldt niet voor persoonlijk letsel. Zorg daarom dat u daarvoor een goede dekking heeft.

Houd voorraden op peil

Bij gladheid kan het verkeer ontregeld raken. Dat betekent dat transporten vertraagd worden. Zorg daarom – juist in de winter – voor een goed voorraadbeheer en mogelijkheden voor opslag van productie die nog niet kan worden vervoerd.

Schade aan voertuigen en gebouwen

Een glijpartij met een bedrijfsvoertuig kan vrij eenvoudig voor schade zorgen. Deels is dit te voorkomen door goed te strooien en voorzichtig te zijn. Daarnaast is het slim om in de aanloop naar de winter uw leidingwerk op vorstbestendigheid te checken. Én: controleer de constructie van daken op het mogelijke gewicht van sneeuw.

Meer weten?

Neem contact op met dichtbij.agrarisch@unive.nl of bel: 088-1815000. Onze adviseurs helpen u graag verder.