Waarom sparen voor mijn pensioen?

Weet jij hoeveel inkomen je krijgt als je op een dag stopt met werken? En wat je wensen en verwachtingen zijn over de invulling van jouw “oude dag”? Iedere inwoner van Nederland heeft vanaf zijn pensioengerechtigde leeftijd recht op een basisvoorziening (AOW) , maar als ondernemer kun je geen aanspraak maken op extra inkomsten vanuit een aanvullende pensioenregeling. Tenzij je daar zelf voor spaart. Daarom is het verstandig nu al na te denken over jouw pensioen.

Hoeveel heb ik nodig?

Om die vraag te beantwoorden, is het belangrijk stil te staan bij jouw wensen en verwachtingen. Wil je een sober leven leiden na je pensionering? Of wil je van het leven genieten en kunnen doen wat er nog op je bucketlist staat? Hoeveel jij nodig hebt, is afhankelijk van je antwoorden op die vragen.

Hoe spaar ik voor mijn pensioen?

Mogelijk zet je al geld opzij voor later, bijvoorbeeld op een spaarrekening. Of reserveer je een deel van je winst van je bedrijf apart of denk je eraan je bedrijf te verkopen. Er zijn dus verschillende manieren om te sparen voor je oudedagsvoorziening. Welke manier is het voordeligst? Kan ik het nu wel betalen? Met een goed plan weet je wat je moet doen om je doelen te halen, maar ook hoe je eventuele tegenvallers opvangt.

Wie kan mij helpen?

Het is best lastig om nu beslissingen te nemen over je financiële toekomst. Maar het is wel belangrijk alle mogelijkheden te kennen en te overwegen. Zo voorkom je dat je met lege handen staat als je stopt met werken. Je persoonlijke Univé-adviseur helpt je hier graag bij. Neem contact op voor een afspraak, dan weet je binnenkort precies hoe jij je eigen oude dag het beste regelt.